Viaplay urheilu ja tv-viihde

Elokuvia, tv-sarjoja ja urheilulähetyksiä tarjoava Viaplay kasvattaa suosiotaan Suomessa. Vuonna 2007 perustettu yhtiö yhdisti vuonna 2020 Suomessa toimintansa Elisa Viihteen kanssa, ja tuolloin Viaplayn käyttäjien ulottuville saatiin myös iso valikoima kotimaisia sarjoja sekä elokuvia.

Viaplayta voi katsella Netflixin tapaan televisiosta, tietokoneelta, tabletilta sekä lisäksi PlayStationin tai Xboxin kautta. Ohjelmat voi myös tallentaa ja katsoa myöhemmin offline-tilassa ilman nettiyhteyttä.

Viaplayn voi tilata joko kaiken tuotannon sisältävänä monipuolisena palveluna tai vaihtoehtoisesti maksaa vain Viaplay Sport -urheiluosiosta tai leffat ja sarjat -osiosta. Kerromme hinnoittelusta lisää tuonnempana.

Viaplayn tilaussivu

Viaplay Sport

Viaplay Sport tarjoaa penkkiurheilun ystäville valtavan valikoiman katsottavaa. Viaplayn kautta pääsee seuraamaan lähes mitä tahansa lajia: jääkiekkoa, jalkapalloa, tennistä, golfia, ampumahiihtoa, koripalloa ja pesäpalloa.

Suurten liigojen ja isojen tähtiotteluiden lisäksi Viaplay näyttää myös pienempien sarjojen otteluita. Esimerkiksi jalkapallossa tarjonta kattaa myös naisten Bundesligan ja FA:n naisten superliigan pelejä, jotka noteerataan urheilumaailmassa harmillisen harvoin.

NHL:n seuraamiseen Viaplay on aarreaitta, sillä palvelun kautta voi katsoa joka ikisen NHL-pelin suorana. Suomen vinkkelistä öiseen aikaan tulevat ottelut ovat hankalia, mutta onneksi Viaplayn kautta katsominen onnistuu myös palveluun tallennetusta versiosta 48 tunnin ajan ottelun jälkeen.

Kuva Viaplayn etusivulta

Valioliigan faneille Viaplaylta löytyy matseja joka viikolle. Mikäli ottelut osuvat samalle päivälle, näyttää Viaplay niistä suorana yhden. Loput voi katsoa otteluiden jälkeen palvelusta löytyvistä jälkilähetyksistä.

Viaplay koodi

Viaplayn saa silloin tällöin kokeiltavaksi alennuskoodin kautta. Viaplay koodi ilmoitetaan kampanjoiden yhteydessä, ja voimassaolevan koodin näkee Viaplayn sivulta. Joskus koodin saa napattua myös Viaplayn sosiaalisen median sivuilta palkinnoksi uutisten seuraamisesta. Kannattaa siis käydä esimerkiksi tykkäämässä Viaplaysta Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Onko Viaplay ilmainen?

Viaplayta voi kokeilla ilmaiseksi 2 viikkoa, jolloin pääsee katsomaan rajattomasti palvelusta löytyviä tv-sarjoja sekä elokuvia. Urheilusisältö ei ole Viaplayssa ilmainen kokeilujakson aikana, sillä etua voisi käyttää hyväksi esimerkiksi halutessaan katsoa jonkin yksittäisen, maksullisen ottelun.

Ilmainen Viaplay on saatavilla suoraan Viaplayn omilta sivuilta. Kahden maksuttoman viikon jälkeen palvelu muuttuu automaattisesti maksulliseksi, ellei sitä peru. Mikäli Viaplayn sisältö ei kokeilujakson perusteella miellytä, voi tilauksen käydä perumassa ennen ensimmäisen laskun lähtemistä.

Viaplay hinta

Viaplay on tilattavissa kahtena erihintaisena versiona.

• Elisa Viihde Viaplay 12,99 €/kk
• Elisa Viihde Viaplay Total 34,99 €/kk

Elisa Viihde Viaplay sisältää laajan valikoiman tv-sarjoja sekä elokuvia. Mukana on niin Hollywood-tähtien hittileffoja, 50 alkuperäissarjaa sekä alan suurin kotimaisten elokuvien tarjonta. Tarjontaa päivitetään koko ajan, eli valikoima kasvaa viikoittain. Pienempään tilauspakettiin ei sisälly urheilua.

Elisa Viihde Viaplay Total antaa käyttäjälle pääsyn kaikkeen Viaplayn tarjontaan. Suorien urheilulähetysten ja jälkilähetysten lisäksi saat siis katsella mielin määrin myös sarjoja ja elokuvia.

Viaplay tarjous

Viaplay on joskus saatavilla edullisempaan hintaan. Viaplay tarjous saattaa esimerkiksi olla alennettu hinta jollekin tietylle ajanjaksolle – esimerkiksi ensimmäiselle puolelle vuodelle. Joskus Viaplay tarjous sisältää myös ilmaisen kahden viikon tutustumisjakson, jolloin kokonaistilaushinta alenee entisestään.

Tarjouksia ei ole Viaplaylla tarjolla jatkuvasti, mutta esimerkiksi joulun alla Viaplaylta saa tilattua usein edullisia lahjatilauksia. Sama pätee Black Friday -alennusviikolle.

Yhteenveto

Elisa Viihde Viaplay on erittäin monipuolinen palvelu viihteen ja urheilun ystävälle. Moni kansainvälinen urheilutapahtuma tai ottelu on Suomessa katsottavissa vain Viaplayn kautta, joten esimerkiksi live-vedonlyönnin tai muiden nettikasinoiden harrastajille Viaplay on välttämätön hankinta.

Viaplay on jonkin verran muita suoratoistopalveluja kalliimpi. Mikäli haluat kuitenkin katsoa erityisesti kotimaista viihde- ja elokuvatuotantoa ja seurata ulkomaisia urheilutapahtumia, on Viaplay hintansa arvoinen.